Close Menu
Peppol

Wat is Peppol?

Bij Peppol draait alles om snelle en efficiënte handel zonder grenzen. Peppol maakt het u mogelijk om digitaal zaken te doen met iedere door Peppol ondersteunde organisatie, waar ook ter wereld. 

 

Met de netwerk- en documentspecificaties die Peppol voorschrijft, integreert Peppol wereldwijde bedrijfsprocessen. Dat doet zij door het elektronisch uitwisselen van informatie te standaardiseren. 

 

Dat maakt Peppol uitermate geschikt om in- en verkoopdocumenten digitaal uit te wisselen, zoals facturen en orders[link naar e-facturatie]. U sluit één keer aan op Peppol en vervolgens kunt met alle andere aangesloten organisaties documenten uitwisselen. Zo stelt Peppol publieke en private organisaties in staat zakelijke documenten in een standaardformaat te verzenden en ontvangen. 

Peppol is geen portaal of aanbieder van uitwisselingsdiensten. Peppol is een zogenaamde ‘enabler’: ze stelt elke organisatie in staat om zakelijke documenten via het Peppol-netwerk te verzenden en ontvangen. Alle communicatie vindt beveiligd plaats via een open netwerk. Ook levert Peppol de governance om het te laten werken: een bindende overeenkomststructuur garandeert de naleving ervan. Organisaties kunnen zelf een door Peppol geaccrediteerde serviceprovider kiezen. 

Wij zijn een autoriteit op het gebied van Peppol. Diezelfde autoriteit maakt dat diverse organisaties onze uitgebreide kennis regelmatig inzetten om Peppol binnen hun organisatie door te ontwikkelen. 

Het spreekt voor zich dat wij uw organisatie kunnen aansluiten op Peppol. Dat garandeert een vlekkeloze uitwisseling van documenten. Ook zorgen wij ervoor dat we uw verwerkingsproces optimaal inrichten, op de manier waarop Peppol gegevens uitwisselt. Onze oplossing geeft u volledig inzicht in de status van ieder uitgewisseld bericht, compleet met bijbehorende dashboards waarop u realtime uw gegevens kunt bekijken.

Meer informatie over Peppol leest u op peppol.org of peppolautoriteit.nl. Bent u op zoek naar een specialist die uw organisatie op Peppol kan aansluiten? Zoek dan niet verder en neem direct contact met ons op

Peppol-the-future-is-open