Close Menu
End-to-end EDI

Electronic Data Interchange (EDI)

Electronic Data Interchange of kortweg ‘EDI’ is een manier om gegevens elektronisch uit te wisselen tussen organisaties, zonder tussenkomst van mensen. EDI ontstond in de jaren ‘60 van de vorige eeuw, toen organisaties hun gegevens sneller en efficiënter wilden kunnen uitwisselen tussen verschillende computersystemen. 

Anno nu is EDI een begrip en nog steeds continu in ontwikkeling. Van kleine ondernemingen tot grote multinationals: vrijwel iedereen maakt er gebruik van. En wij hebben meer dan genoeg kennis om u daarbij te helpen. 

U kunt EDI gebruiken voor het volledig digitaliseren van uw inkoop- en verkoopprocessen, zoals: 

·       het snel en efficiënt uitwisselen van orders en orderbevestigingen

·       het snel en efficiënt uitwisselen van vrachtbrieven en leveringsbevestigingen

·       het snel en efficiënt verzenden van facturen

Omdat er geen handmatig werk aan te pas komt (denk bijvoorbeeld aan het invullen van orderbonnen en vrachtbrieven), voorkomt u onnodige fouten.  Dat bespaart uw organisatie veel tijd en geld.

Het is dus logisch dat steeds meer organisaties de voordelen van EDI zien en het inzetten om bedrijfsprocessen soepeler te laten verlopen.  

EDI wordt steeds geavanceerder. Wist u bijvoorbeeld dat we EDI ook kunnen inzetten bij het uitwisselen van data met andere systemen in uw organisatie, zoals o.a. uw ERP- en CRM-systeem*? Het integreren van deze systemen biedt voor elke organisatie oneindig veel mogelijkheden. 

De kracht van EDI is: 

·       dat het voor een efficiënte gegevensuitwisseling zorgt

·       dat het gegevens uitwisselt zonder fouten 

·       dat het u tijd en geld bespaart

·       dat u het in verschillende bedrijfsprocessen kunt integreren

Als wij EDI-implementaties doen voor organisaties volgen we altijd onze filosofie dat uw bedrijfsprocessen, gebruikers, leveranciers en klanten op de eerste plaats komen. De essentie is dat we vele ingewikkelde processen op een gebruiksvriendelijke manier stroomlijnen en met elkaar integreren. 

Wij zetten met alle plezier onze kennis en kunde in om deze technologie in uw organisatie te implementeren en/of te verbeteren.

* ERP staat voor Enterprise Resource Planning en CRM voor Customer Relationship Management