Close Menu
E-Procurement

E-Procurement is letterlijk elektronisch inkopen, oftewel het inkopen van producten en diensten door bedrijven en overheden bij bedrijven en overheden waarbij gebruik gemaakt wordt van internet. Het behelst niet alleen het operationeel (ondersteunen van) inkopen, zoals bestellen, ontvangen en betalen, maar ook de tactische (specificeren, selecteren en contracteren) en strategische fase.

E-Procurement leidt tot een betere beheersing van het inkoopproces. Daarnaast:

  • Zorgt E-Procurement voor een sterke vermindering van de inkopen buiten contracten om;
  • Is er minder noodzaak om elke order te checken, omdat er reeds ingebouwde autorisatiemogelijkheden zijn;
  • Kunnen geldstromen realtime en gedetailleerd worden gevolgd.

En omdat alle stappen van het operationele proces zijn vastgelegd, is al die informatie eenvoudig in prestatie indicatoren om te zetten ter ondersteuning van het management.

E-Procurement (en het optimaliseren van inkoopprocessen met behulp van E-Procurement) biedt organisaties grote voordelen, maar de praktijk is - zelfs met een sluitende businesscase - vaak weerbarstiger en de resultaten vallen veelal tegen. Wat zijn de valkuilen en hoe kan E-Procurement wel succesvol worden geïmplementeerd? De specialisten van NLEYES hebben veel kennis en ervaring in het begeleiden en implementeren van E-Procurement trajecten in de publieke sector.

Is uw interesse gewekt om kennis te maken met NLEYES en met de bewezen praktische en concrete E-Procurement aanpak? Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of als een vraagstuk binnen uw organisatie daarom vraagt!