Close Menu
E-Procurement

Er geldt een wettelijke verplichting voor E-Facturatie!

Overheden - en alle andere aanbestedende diensten - moeten aan de Europese richtlijn 2014/55/EU voldoen en zijn verplicht elektronische factuurberichten te kunnen ontvangen en verwerken die aan de Europese norm voldoen. De verplichting geldt voor alle overheden en is opgenomen in de Aanbestedingswet. De te ontvangen e-factuur dient te voldoen aan de NLCIUS (Nederlandse Core Invoice Usage Specifications), een aanvullende specificatie op de verplichte Europese norm (EN16931). In combinatie met de Europese norm beschrijft NLCIUS welke gegevenselementen er in een elektronische factuur opgenomen moeten of kunnen worden, wat de samenhang is tussen deze elementen en wat de betekenis van deze elementen is. NLCIUS is de vervanger van het SMeF (Semantisch Model e-Facturatie). 

Snel, foutloos en efficiënt gereed voor de verplichting van E-Facturatie!

De specialisten op dit gebied-  NLEYES en Tie Kinetix - hebben hun krachten gebundeld en het initiatief genomen om overheden te ontzorgen bij het aan de E-Facturatie richtlijn te laten voldoen. Wij doen dit, samen met u, in 4 duidelijke en transparante stappen. Uiteraard maken wij vooraf heldere en meetbare afspraken met u. U blijft regie houden over het proces en maakt gebruik van de benodigde kennis en ervaring om tot het gewenste resultaat te komen. Benieuwd naar onze bewezen aanpak: neem vandaag nog contact met ons op via public@nleyes.com.

Wat is E-Facturatie?

E-factureren is het elektronisch versturen en ontvangen van facturen. Een e-factuur wordt vaak verward met een PDF-factuur die via de e-mail wordt ontvangen. Het verschil is dat een e-factuur automatisch kan worden ingelezen en verwerkt door het factureringssysteem van de ontvanger, terwijl dit bij een PDF-bestand niet kan.

Wat zijn de voordelen van E-Facturatie?

Het voldoen aan de verplichting maakt niet alleen een automatische verwerking van facturen mogelijk, maar draagt bij aan:

  • Het verminderen van fouten;
  • Het verlagen van kosten;
  • Het versnellen van de verwerking en daardoor sneller kunnen betalen;
  • Het optimaliseren van het E-Procurement proces
  • Realtime en continu inzicht in geldstromen.

Hoe verder met E-Facturatie?

Bent u werkzaam bij een aanbestedende dienst en voldoet u (nog) niet aan de verplichting van E-Facturatie? Heeft u vragen over de verplichting, over NLCIUS of hoe uw organisatie hieraan kan voldoen? Heeft u de ambitie om - via E-Facturatie - het volledige inkoopproces in uw organisatie gebruikersvriendelijk en efficiënt te laten verlopen?

De deskundigen van NLEYES hebben meegewerkt aan de totstandkoming van NLCIUS en hebben praktische ervaring opgedaan met het succesvol implementeren van e-facturatie conform deze norm. Zij zien het als een geweldige uitdaging om u te helpen bij het tijdig voldoen aan deze verplichting en delen graag hun kennis en ervaring met u. Neem gerust contact met ons op via public@nleyes.com of gebruik de Informatie/Advies knop.