Close Menu
Digitale Transformatie

Hoe bereiden organisaties in de publieke sector zich op de digitale toekomst voor? We zitten middenin de digitale transformatie, waarbij data de brandstof is van veel veranderingen. Hoe verander je in een data-gedreven organisatie?

Digitale transformatie kan omschreven worden als ’Het gebruik van technologie om radicaal de prestaties of het bereik van bedrijven te verbeteren’. We kunnen dus we stellen dat digitale transformatie gaat over het verbeteren van prestaties in plaats van het louter implementeren van technologie.

Digitale transformatie faalt als het enkel om technologie draait. Het begint bij management transformatie en met het uitwerken van een innovatiestrategie, gericht op prestatieverbetering en kwaliteit. Daarbij dienen veel vragen beantwoord te worden, zoals: ,,Gaan we integraal transformeren of met een onderdeel beginnen? Maken we gebruik van (kennis en ervaring van) partners of gaan we zelfstandig aan de slag? Welke impact heeft de digitale transformatie op onze organisatie en hoe bereiden we ons hierop voor? Wat houdt disruptie in en moeten wij hier iets mee doen?”

NLEYES heeft veel kennis en ervaring opgedaan in digitale transformaties in de publieke sector. Lees meer over Disruptie of neem direct een kijkje in onze Roadmap!