Close Menu
Blueway

 

Wij zijn er trots op dat wij binnen de Benelux de eerste reseller en licentiehouder van Phoenix zijn. Phoenix heeft een complete architectuur ontwikkeld voor grote organisaties. Een architectuur die bedrijfsprocessen aan elkaar koppelt. Net als ons GEM-platform voor MKB en MKB-plus, werkt Phoenix met een systeem dat met LEGO te vergelijken is. De blokken bestaan al (die hoeft u niet zelf te bouwen) en u hoeft er alleen nog maar voor te zorgen dat zij op de gewenste manier met elkaar verbonden zijn. 

 

Elke bouwsteen binnen Phoenix is gestandaardiseerd. Dat maakt dat Phoenix een oplossing die niet alleen robuust is, maar ook flexibel. Natuurlijk hoeft u dat niet (helemaal) zelf te doen: wij kunnen u daar uitstekend bij helpen, of u kunt het volledig aan ons uitbesteden. De mogelijke toepassingen zijn talloos: elektronische [ID1] data-uitwisseling tussen uw interne systemen en/of de externe systemen van uw klanten en leveranciers, volledige digitalisatie van uw bedrijfsprocessen, portalen met diverse toepassingen, etc.

 

Phoenix bestaat uit een aantal modules:

  • Data Foundation – het bouwen van de juiste services
  • Data Governance – het opslaan van gegevens en het bewaken van datakwaliteit
  • Process Governance - het ontwerpen van organisatieprocessen en portalen
  • API Management – het ontsluiten van gegevens via API’s

 

Hieronder leggen we in het kort uit waar de verschillende modules voor zijn.

 

Data Foundation – de module voor het bouwen van de juiste services

Het fundament van Phoenix is de Data Foundation module. Deze module heeft een grafische interface waarmee u elk gewenst systeem op elkaar kunt aansluiten. Phoenix leent zich uitstekend voor het beheren en ombouwen van (complexe) gegevensstromen tussen verzenders en ontvangers. 

 

Met ‘drag and drop’ kunnen we processen ontwerpen en aan elkaar verbinden. Door de instructies en functies (de zgn. bouwblokken) te configureren en met elkaar te combineren, ontwikkelen we een service. En door verschillende services aan elkaar te koppelen kunnen wij elk proces realiseren. Denk daarbij aan gegevensverwerking, transformatie van data en bestanden, controle, verzending van rapportages, logging (van metadata) en het aansluiten op systemen.

 

Data Governance – het opslaan van gegevens en bewaken van datakwaliteit

Naast Data Foundation, beschikt Phoenix ook over Data Governance. Een module die ervoor zorgt dat uw gegevens zorgvuldig worden opgeslagen en de datakwaliteit bewaakt. Deze module waarborgt en verbetert ook de kwaliteit en consistentie van uw gegevens. Zo voorkomt u gegevensvervuiling en kunt u betere beslissingen nemen als het gaat om het optimaliseren van uw organisatieprocessen.  

 

Process Governance –het ontwerpen van organisatieprocessen en portalen

Deze module is het BPM-gedeelte (‘Business Process Management’) van de applicatie en biedt de mogelijkheid geautomatiseerde processen te maken en om processen met menselijke interactie op te zetten. Omdat we voor het procesontwerp gebruik maken van de internationale BPMN-2.0-standaard, kunnen we ook organisatieprocessen uit andere applicaties importeren.

 

API Management – het ontsluiten van gegevens via API’s

API Governance is de module die wordt gebruikt om de services die met de Data Foundation module zijn gemaakt via een API manager te ontsluiten en beheren. Dat is interessant als u de gemaakte services ook extern gebruikt. Deze module maakt het mogelijk om API’s op een gestandaardiseerde manier openbaar te maken. De module kan de volledige levenscyclus van de API's beheren. Deze zorgt dus niet alleen voor publicatie, maar ook voor de monitoring en het onderhoud gedurende de levensduur van de API's. De API’s kunnen in een testomgeving uitgeprobeerd worden voordat u ze in productie neemt. Alle API’s worden automatisch gedocumenteerd, dus u heeft altijd up-to-date documentatie beschikbaar. Wanneer u uw API’s commercieel aanbiedt, kunt u gebruik maken van het betaalmodel van deze module

 

We kunnen ons voorstellen dat u na bovenstaande uitleg gewoon wilt zien hoe Phoenix in de praktijk werkt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo. Wij demonstreren met alle plezier vrijblijvend de mogelijkheden.